Bahar Aylarında Bağışıklık İçin Beslenme Önerileri

Baharda Bağışıklık İçin Beslenmeye Dikkat!

KAYSERİ – Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, bahar aylarında bağışıklık sistemini desteklemenin ve enerji seviyesini korumanın önemine dikkat çekiyor. Merd, “Antioksidan açısından zengin gıdalar vücudu arındırır ve bağışıklığı güçlendirir” diyor.

Mevsim sebze ve meyvelerinin tüketiminin bahar aylarında önemli olduğunu belirten Merd, “Bahar aylarında nasıl beslenmeliyiz, üzerimizde oluşan yorgunluğu nasıl atabiliriz gibi sorularla sık karşılaşıyoruz. Beslenmeye dikkat ederek bağışıklık sistemimizi destekleyebilir, enerji seviyemizi koruyabilir ve bahar yorgunluğunu önleyebiliriz. Antioksidan açısından zengin olan mevsim sebzeleri ve meyveleri vücudu arındırır, bağışıklığı güçlendirir. Ayrıca, su tüketimine de dikkat etmeli ve günde en az 2-2,5 litre su içmeye özen göstermeliyiz” diyor.

Merd, baharda lif oranı yüksek besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Lif oranı yüksek besinler sindirim sistemini düzenler, bağırsak sağlığını destekler ve detoks etkisi sağlar. Probiyotik ve prebiyotik içeren besinlere de yer vermeliyiz. Bu besinler gaz şikayetlerini önler ve sindirim sistemini destekler. Kuru baklagilleri hazırlarken ise asitlerini uzaklaştırmak için suyunu sık değiştirip 72 saat bekletirsek şişkinlik şikayetlerini azaltabiliriz” diyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Sağlık

Related Posts

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.