Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Türkiye’de Altın Üretimi ve Öksüt Madencilik Sektörde Önemli Bir Rol Oynuyor

Bickford, Türkiye’deki altın üretimi ve madencilik faaliyetleri hakkında yapılan değerlendirmede, 2024 yılında ülke genelinde toplam 32,2 ton altın üretildiğini açıkladı. Ancak altın ithalatının ülkenin cari açığının büyük bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Özellikle sektördeki izin süreçlerinin hızlandırılmasının cari açık üzerinde olumlu etkileri olacağını vurgulayan Bickford, Türkiye’de madencilik faaliyetlerine izin verilmesi için gerekli sürecin uzun ve karmaşık olduğunu ifade etti. Ancak hükümetin bu süreci hızlandırmak için reformlar üzerinde çalıştığını belirtti.

Öksüt Madencilik, Altın Üretiminin Yüzde 19’unu Karşılıyor

Öksüt Madencilik’in bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Bickford, şirketin sadece 2024 yılında 6,2 ton altın ürettiğini ve bu rakamın Türkiye’nin toplam altın üretiminin yaklaşık yüzde 19’una denk geldiğini açıkladı.

Öksüt Altın Madeni’nin önümüzdeki 4 yıl boyunca faaliyetlerine devam edeceğini belirten Bickford, şirketin farklı bölgelerde cevher arayışlarını sürdürdüğünü ve buralarda istihdamı desteklediğini ifade etti.

Ayrıca, şirketin sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini belirten Bickford, bölgedeki istihdamı artırmak için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 258 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İş Güvenliği İçin Yapay Zeka ve İleri Teknoloji Kullanılıyor

Bickford, iş sağlığı ve güvenliğinin madencilik sektöründe büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Öksüt Madencilik’in İSG risklerini en aza indirmek için ileri teknoloji ve yapay zeka kullanımını önemsediğini belirtti.

Bu kapsamda “İşte Güvenlik, Evde Güvenlik” eğitim programının uygulandığını belirten Bickford, çalışanların güvenlik kültürünü benimsemeleri için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ayrıca, yapay zeka ve dijital teknolojilerin iş güvenliği süreçlerinde riskleri azaltmada önemli rol oynadığını belirten Bickford, bu teknolojilerin kazaları önlemek için kritik olduğunu dile getirdi.

Öksüt Madencilik’in sahadaki sensörler ve IoT teknolojisiyle toplanan verileri yapay zeka destekli sistemlerle analiz ettiğini belirten Bickford, bu sayede yüksek risk taşıyan bölgeler için önlemler alındığını ve kazaların önlendiğini vurguladı.

Related Posts

Avrupa borsaları yine belirsizlikte sallantıda günü kapattı

Avrupalı ülkelerin büyük borsa piyasaları ABD ile yürütülen gümrük vergileri/ gümrük tarifeleri gündemine takılı kaldı. Yatırımcılar, ABD’nin Avrupa Birliği’ne (AB) uygulamayı planladığı tarifeler konusundaki belirsizliğin sürerken farklı araçlara …

Osmaniye’de hasat başladı! Kilosu 23 TL olarak açıklandı

Vali Yılmaz, “Yeniköy Köyümüzde bugün ayçiçeği hasadımızı başlattık. Bu yıl il genelinde 88 bin 324 dekarlık alanda ekimi yapılan ayçiçeğinden yaklaşık 30 bin ton rekolte bekliyoruz. Osmaniye olarak ayçiçeği üretiminde Türkiye sıralamasında 18’inci …

Turizm Bakanı açıkladı: O ülkeden Türk vatandaşlarına vize kolaylığı!

Türk vatandaşlarına yönelik vize sürecinde yeni kolaylıklar getirildi. Uzun süreli vize imkânı sunan düzenleme turizmde ilişkileri güçlendirecek.

Borsa İstanbul yönetmeliğinde AB mevzuatına uyum değişikliği

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), “Borsa İstanbul AŞ Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe giren değişikliklerin amacına dair kararda şu ifadeler yer …

Memur emeklisinin zam farkı 25 Temmuz’da hesaplara yatacak

Memur emeklisinin zam farkı 25 Temmuz’da hesaplara yatacak

Yeni şoför kayıplara karıştı

Kayseri’de yeni işe başlayan şoför, mal dağıtımına çıkıp kayboldu; araç bulunamadı.