Tek şart var! Bu kasabada evler 1 euro’ya satışa çıktı

İtalya’da Kahve Parasıyla Satılan Tarihi Evler

İtalya’nın Abruzzo bölgesindeki Penne kasabasında, nüfusun azalmasını durdurmak amacıyla terk edilmiş tarihi evler bir euroya satılıyor. 2022 yılından bu yana başlatılan projede, çoğunluğu İtalyan olan 6 ev satıldı ve birkaç hafta içinde diğer evlerin satılması planlanıyor.

Penne Belediye Başkanı Gilberto Petrucci, kasabada yeni sahiplerini bekleyen 40’tan fazla boş ev olduğunu belirterek, “Muhteşem tarihi bölgemizde sadece bin kişi yaşıyor. Toplam nüfusumuz yaklaşık bin 200 kişi olmasına rağmen, burası hayalet bir kasaba olma riskiyle karşı karşıya.” dedi.

Petrucci, evlerin çoğunun II. Dünya Savaşı’ndan sonra terk edilen çiftçi ailelere ait olduğunu ve diğer ailelerin 1970’lerde farklı ülkelere veya daha büyük kasaba ve şehirlere göç ettiklerini ifade etti.

Restorasyon şartıyla satılan evler için Petrucci, alıcıların üç yıl içinde restore etmeyi taahhüt etmeleri gerektiğini ancak peşinat garantisi istemediklerini söyledi. Restorasyon maliyetinin yaklaşık 20 bin euro civarında olacağını belirten Petrucci, bölgede yaşanabilir durumda olan ve restorasyona ihtiyaç olmayan evlerin fiyatının ise 40 bin eurodan başladığını dile getirdi.

İtalya’nın diğer bölgelerinde de benzer projelerin olduğu ve yabancı nüfusun arttığı biliniyor. Bu tür projelerle antik kasabaların canlandırılması amaçlanıyor.

KAYNAK: İHA

Related Posts

İsrail’i terk etti İngiltere’ye yerleşti: Netanyahu’nun oğlu adını bile sildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun, 2022 yılında eğitimi için gittiği İngiltere’de kimliğini gizlemek amacıyla adını değiştirdiği ortaya çıktı. Avner’in, yoğun Müslüman nüfusun bulunduğu bölgede “Netanyahu” soyadıyla …

AKP’li vekilden tartışma yaratan sözler: Peygamberimiz ve Cumhurbaşkanımız hassas noktalarımız

CHP’li Başarır: Bir siyasetçiyi Peygamberimizle eş değer görebilen bir zihniyet olabilir mi?

İklim Kanunu Teklifi, Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘İklim Kanunu Teklifi’ kabul edildi.

Havada korku dolu anlar: Yolcu uçağı Ankara’ya acil iniş yaptı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Air Arabia’ya ait Sharjah-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, motor arızası nedeniyle Ankara’ya acil iniş yaptı.

Hamas, arabuluculardan gelen ateşke tekliflerine nasıl bakıyor?

Hamas, arabuluculardan gelen ateşke tekliflerine nasıl bakıyor?

Güney Kore’de siyasi kriz derinleşiyor: Büyükelçilere istifa baskısı

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol tarafından atanan bazı büyükelçilere, “geleneksel uygulamanın bir parçası olarak” istifa etmelerine yönelik çağrı yapıldığı öne sürüldü.