Tepkiler peş peşe gelmişti… Tuncer Bakırhan’dan yeni ‘korucu’ açıklaması: ‘Emin olun bir kastım yok’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, güvenlik korucularına yönelik yaptığı açıklamayla ilgili olarak, “İfade tarzım yanlış anlaşılabilir, kesinlikle kötü bir niyetim yok” şeklinde konuştu.

Bakırhan, TV100’de katıldığı programda, güncel konular hakkında konuştu.

Türk ve Kürt toplumlarının uzun yıllardır aynı coğrafyada bir arada yaşadığını belirten Bakırhan, partilerinin müzakereci bir parti olduğunu ve tüm hassasiyetleri dikkate alarak hareket ettiklerini söyledi.

PKK’nin kendini feshetmesinin ardından isim değiştirerek faaliyetlerine devam edeceği iddialarına yanıt veren Bakırhan, Kürtlerin endişelerini artıracak bir uygulamalarının olmayacağını vurguladı.

“İFADELERİMDE KÖTÜ NİYET YOK”

Bakırhan, güvenlik korucularına yönelik yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, kendisini doğru şekilde ifade edemediğini, açıklamalarında kötü bir niyet olmadığını belirtti.

Kendi ailesinin de hayvancılıkla uğraştığını ve geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını belirten Bakırhan, “Koruculuk, mevcut çözümsüzlüğün bir sonucudur. Kürt sorunu çözülmediği sürece ortaya çıkan bir durumdur. Eğer bu sorun çözülecekse, onlar için de bir çözüm yolu bulunmalıdır. Ben bunu demek istedim. Ancak yanlış anlaşılmış olabilir, kesinlikle niyetim kötü değil. Kendimizin yaptığı bir işi önermek, onları küçümsemek veya başka bir kötü amaçla söylenmiş bir şey değil. Hayvancılık yapmalarını önermek, daha onurlu bir görevdir. Köyde kendi insanlarına zarar vermek yerine, silah çekmek yerine, köyde hayvan bakmalarını söylemiştim” dedi.

TUNCER BAKIRHAN NE DEMİŞTİ?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yakın zamanda yaptığı konuşmada PKK’nin kendini feshetmesinin ardından korucu sisteminin gereksiz olacağını söylemiş ve “Korucu arkadaşlar, umarım işsiz kalmazlar. Çatışma sona erdiyse, dünya kadar korucu var, bu bir öneri olarak sunuyorum. Silahı bırak, sopa ver, köyde hayvan bak. Daha onurlu bir görevdir. Köyde kendi insanını ezmek yerine, silah çekmek yerine, köyde hayvan bakmaları daha iyi olur” demişti.

Related Posts

AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘Terörsüz Türkiye’ açıklaması: Silahların bırakıldığı sahada görülmeli, MİT ilgili mekanizmaları kuracak

Sürecin sabotaja açık olduğunu söyleyen Çelik, “Bu mesele siyasi sabotaja açık bir mesele. Bir tanesi dille ilgili”  dedi

CHP’li başkan barınaktaki kumpası deşifre etti

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı CHP’li Erkan Aydın, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde kayda alınan görüntüler hakkında açıklamada bulundu. Yaşanan olayın kişisel ya da partisel çıkar gözeten şahıslar tarafından kasıtlı olarak yapıldığını ifade eden Başkan Aydın, “Olayın sorumlularıyla alakalı adli ve idari soruşturma başlattık. Gereken cezaları almaları için takipçisi olacağız” dedi.

ABD’de mezuniyet konuşmasında Gazze’deki katliamı kınayan öğrenciye diploması verilmeyecek

ABD’de mezuniyet konuşmasında Gazze’deki katliamı kınayan öğrenciye diploması verilmeyecek

Trump’tan sonra AB de eyleme geçti: Suriye’ye olan yaptırımlar kalkacak

Avrupa Birliği, Suriye’ye yönelik yaptırımları daha da gevşetmeye hazırlanıyor. ABD Başkanı Trump’ın kaldırma sinyali verdiği yaptırımlar için AB’de de hareketlenme başladı. Kaja Kallas’ın önerisi kabul edilirse, Suriye’nin yeniden inşası için daha fazla bakanlık ve kuruma fon sağlanabilecek.

Putin, Brezilya ve Çin’in Ukrayna’daki ihtilafın çözümüne yaptığı katkıya dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin, Brezilya ve Çin liderlerine Ukrayna’daki ihtilafın çözümüne katkı gösterdiği için teşekkür etti.

Irak’tan terör örgütü PKK açıklaması: Bağdat-Erbil-Ankara hattına işaret etti

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, kendini feshettiğini açıklayan terör örgütü PKK’nın silahsızlandırılması konusunda Bağdat, Erbil ve Ankara arasında işbirliği yapılacağını söyledi.