Rusya’dan dikkat çeken İsrail çıkışı

Rusya Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in İran’a Yönelik Saldırıları Uluslararası Güvenliğe Tehdit

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılar uluslararası güvenliği tehdit ediyor ve dünyayı nükleer bir felakete sürüklüyor. Bakanlık, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının başladığı çatışma hakkında yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “İran ve İsrail arasındaki gerginliğin artması, öncelikle İsrail, İran, komşu ülkeler ve tüm bölge için ciddi riskler oluşturuyor” denildi. Ayrıca, Batılı ülkelerin İsrail’in yıkıcı eylemlerine destek verdiği ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na (UAEA) kendi görüşlerini dayattığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Batı’nın küresel nükleer yayılma önleme rejimini manipüle ederek, bunu uygun görmediği ülkelerle siyasi hesaplaşma aracı olarak kullanma çabalarının uluslararası topluma ağır bir bedel ödetiyor. Bu kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının kınandığı açıklamada, “İsrail’in İran’daki barışçıl nükleer tesislere yönelik sürekli ve yoğun saldırıları uluslararası hukuk açısından yasa dışıdır. Bu saldırılar, uluslararası güvenliğe yönelik kabul edilemez tehditler oluşturmakta ve dünyayı, sonuçları İsrail dahil her yerde hissedilecek bir nükleer felakete sürüklemektedir. Rusya, İsrail yönetimini sağduyuya dönmeye ve UAEA denetimindeki nükleer tesislere yönelik saldırılarını derhal durdurmaya çağırıyor” denildi.

Açıklamada, UAEA’nın en kısa sürede İran’daki nükleer enerji tesislerinde meydana gelen zararlara ilişkin tarafsız bir değerlendirme yapması gerektiğinin altı çizildi.

Related Posts

Melih Gökçek’e kötü haber! Lüks ‘lojman davası’nı kaybetti, evi boşaltacak

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek, belediyeden kanuna aykırı şekilde satın aldığı Dikmen’deki ‘lüks lojman’ davasını kaybettiğini açıkladı. Gökçek, Yargıtay’ın bu kararı sonrası ikamet ettiği evden tahliye edileceğini de söyledi.

Ankara’da CHP’li gençlere polis müdahalesi

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü sebebiyle CHP Ankara Gençlik Kolları’nın yürüyüşüne polis müdahale etti.

Naci Görür’den Hakkari uyarısı! 6 Şubat depremini hatırlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak fay kolunun 7 büyüklüğünde deprem kapasitesinde olduğunu söyledi.

Fatih Altaylı cezaevinden Cumhur’un oy oranını açıkladı!

Gazeteci Fatih Altaylı Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı.

Tülay Hatimoğulları’ndan ‘süreç’ ile ilgili yeni açıklama

Süreçle ilgili açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bizler bunu başarabilirsek Türkiye coğrafyasında biliyoruz ki sadece Türkiye’de değil biz aynı zamanda Orta Doğu’nun barışına öncülük edebilecek durumda oluruz” dedi.

8 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında çöktü

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alınca boşaltılan 8 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında çöktü.