Özel’den Erdoğan’a çağrı: Yarın akşam TRT’de karşıma çık

“`html

Özgür Özel Bolu’da Açılış Törenine Katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Belediyesi’nin 100. Yıl Cumhuriyet Parkı tanıtımı ile Mezarlık İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası ve Taziye Evi’nin açılış etkinliğine katıldı. Açılış sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’nin yeni yasama yılının başlangıcına katılmamasına yönelik beyanlarına tepki gösterdi.

Özel, “Bolu’da iki gündür önemli bir kamp geçiriyoruz. Abant’ta gerçekleştirdiğimiz bu süre zarfında milletvekillerimizle parti gündemimizi, Türkiye’nin mevcut durumunu, karşılaştığımız zorlukları ve 20 yıllık yeniliği bekleyen parti programını tartışma fırsatı bulduk. Ayrıca vatandaşlarımızın çözülmesi gereken sorunlarına, özellikle yoksulluk ve işsizlik gibi kalıcı meselelerine dair yenilikçi çözümler üzerinde verimli bir şekilde çalıştık.” dedi.

Tarihi Bir Siyasi Miting Gerçekleştirdik

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın büyük bir özveriyle gerçekleştirilen 100. yıl Cumhuriyet Parkı’nın birinci etabındaki ilerlemelerini aktardığının altını çizen Özel, bu projeyi tamamlandığında Bolu’nun güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti. Ayrıca, Proje çerçevesinde açılışı yapılan binaların, hem taziye hem de cenaze hizmetlerinde ücretsiz olarak sağlanacağını duyurdu.

Özel, “Gerçekten iki gün boyunca Bolu’nun doğal güzelliklerinden ve bu mevsim geçişindeki misafirperverliğinden çok etkilendik. Cuma akşamı, 19 Mart sonrası en kapsamlı eylemimizi Bolu’da gerçekleştirdik. Bu etkinliğin tarihi önemi büyüktü. Buradan mutlu bir şekilde, sizlerin misafirperverliğinden yararlanarak ayrılıyorum.” dedi.

İktidarın Yerel Yönetimlere Üvey Evlat Muamelesi

Özgür Özel, açılışı yapılacak parkın 93.850 metrekare alana sahip olduğunu ve projenin maliyetinin 125 milyon TL olduğunu belirtti. Parkın Bolu’nun en büyük destanı olacağını vurguladı. Özel, “Ankara’nın yoğun programından biraz olsun sıyrılarak, Bolu’daki bu güzel parktaki konaklama alanlarında dinlenme fırsatı bulmayı umuyorum.” dedi.

Özel, iktidarın CHP’li belediyelere yönelik yaptığı yanlış muamelelere dikkat çekerek, “İktidar, belediyelere eşit yaklaşması gerekirken, CHP’li yerel yönetimlere maalesef âdeta üvey evlat muamelesi yapmakta. Kısıtlamalar ve hukuksuz soruşturmalarla saldırıyorlar. Seçimle gelen belediye başkanlarının mazbatalarını dahi iptal etmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yargı Oyunları ve Üst Düzey Hedefler

Özel, yeni oluşturulan yargı mekanizmalarıyla CHP’li belediyelere baskı yapıldığını öne sürdü. “Mansur Yavaş’ın geçmişteki yolsuzluklarının soruşturmalarla gündeme getirilmesi, İstanbul’daki büyük yolsuzluk dosyaları, siyasi arenada iktidarın çifte standart uyguladığını gösteriyor.” dedi.

Özgür Özel’in ifadeleri, hukukun üstünlüğü noktasında yaşanan kaygıları pekiştirdi. “Suçlu olanı bulma gerekliliği, her zaman geçerli kılınmalıdır. Ama şimdi, kimin suçlanacağına yönelik önceden bir karar alınmakta ve bunun üzerinden bir baskı politikası yürütülmektedir.” diye ekledi.

İstanbul’daki Durum ve Yerel Seçimlerin Önemi

Özel, “Bugün İstanbul’daki birçok belediye başkanına aynı muamele yapılmakta. Zeydan Karalar örneğinde olduğu gibi, eski bir ihale nedeniyle mahkemeye sevk edilen isimler, aslında birer scapegoat, yani günah keçisi olarak kullanılmakta.” diyerek sürecin geldiği noktayı eleştirdi.

Son olarak, Özgür Özel, destekleyen kitlelere hitaben, “Bir gün televizyonda Tayyip Bey ile karşılıklı olarak bu konuları tartışmak ve iftiraları tüm detaylarıyla açıklamak için meydan okuyorum. Şimdi doğru zaman!” şeklinde konuştu.

“`

Author: mert can

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir