Almanya’da 50’den fazla okula bomba tehdidi

Almanya’da Bomba Tehditleri: 50’den Fazla Okul Tehlike Altında

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinde 50’den fazla okula bomba tehdidi içeren e-postalar gönderildi. Tehlike anında okullar tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yaklaşık 56 okulun tehdit aldığı eyalette, Pazartesi sabahı itibarıyla Trier, Aach, Bernkastel-Kues, Idar-Oberstein gibi şehirlerdeki okullara benzer tehdit içerikli e-postalar ulaştı. Tehditler, Cuma günü tüm Almanya’ya gönderilenlerle paralellik gösteriyordu.

Almanya’da bıçaklı saldırı! Çok sayıda yaralı var

Polis, tehditlerin çoğunun sahte olduğunu belirtse de her bir ihbarın ciddiyetle ele alındığını aktardı. Kaiserslautern, Koblenz, Mainz, Ludwigshafen gibi bölgelerdeki okullarda tahliyeler ve derslerin ertelenmesi yaşandı.

Gönderilen tüm tehditler aynı e-posta adresinden yapıldı. Rheinland-Pfalz Eyalet Kriminal Dairesi (LKA), göndericiyi tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. LKA yetkilileri, bu tarz tehditlerin ciddi suçlar olduğunu ve suçlu kişinin ağır cezalara çarptırılabileceğini belirtti.

Eğitim Bakanı Sven Teuber ve İçişleri Bakanı Michael Ebling, tehditleri sert bir şekilde kınayarak, okulların güvenliğinin sağlanması için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini açıkladı.

Related Posts

Yaparsın Bilirim Tuğçe kimdir? Yaparsın Bilirim Tuğçe kaç yaşında, nereli?

TV 8 ekranlarının yeni yarışma programı Yaparsın Bilirim izleyicileri ekrana bağlıyor. Temizlik ve yemek pişirme etaplarıyla ilgi çeken yarışmada izleyiciler de araştırılıyor. Peki, Yaparsın Bilirim Tuğçe kimdir? Yaparsın Bilirim Tuğçe kaç yaşında, nereli?

Kocaelispor, Bruno Petkovic ile Anlaştı

Kocaelispor, Hırvat golcü Bruno Petkovic ile ön protokol imzaladı, sağlık kontrolü bekleniyor.

Şırnak’ta için “özel güvenlik bölgesi” kararı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki bazı alanlar, milli güvenlik ve kamu düzeni gerekçesiyle 17-25 Temmuz tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Resmî Gazete’de bugün (16 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (16 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Binlerce meyve ve sebze kasası geri çağrıldı! Hepsi kirlenmiş

ABD’de binlerce meyve ve sebze kasası, forklift sıvısıyla bulaşma şüphesi nedeniyle gönüllü olarak geri çağrıldı. FDA, halk sağlığını ilgilendiren olay için ikinci en yüksek risk uyarısını yayınladı.

CHP’li belediye yine suçüstü yakalandı: Baklava kutusu da ders olmadı

Yeni Şafak Gazetesi’nin 14 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Azerbaycan’dan Suriye’ye iki milyar metreküp gaz Azerbaycan doğal gazı, Kilis üzerinden Suriye’ye ulaştırılacak. İlk etapta yıllık bir milyar metreküp …