Amerikan füzeleri Suudi Arabistan’a gidiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’a 3.5 Milyar Dolarlık Füze Satışını Onayladı

ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) bağlı Savunma, Güvenlik ve İşbirliği Ajansı, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Suudi Arabistan Krallığı’na AIM-120C-8 gelişmiş orta menzilli füzeler ve ilgili ekipmanın 3.5 milyar dolara satışına onay verdiğini açıkladı.

Kongre’ye satışa ilişkin gerekli bildirimin yapıldığı belirtilirken, satışın Körfez bölgesinde siyasi istikrara ve ekonomik ilerlemeye katkıda bulunan bir ülkenin güvenliğini iyileştirerek ABD’nin dış politika hedeflerini ve ulusal güvenlik amaçlarını destekleyeceği vurgulandı. Ayrıca, söz konusu ekipman ve desteğin bölgedeki askeri dengeyi değiştirmeyeceği ifade edildi.

Suudi Arabistan’ın, bin adet AIM-120C-8 gelişmiş orta menzilli füze (AMRAAM) ve 50 adet AIM-120C-8 AMRAAM güdüm kiti, yedek parça ve lojistik destek talep ettiği bilgisi paylaşıldı.

Related Posts

MİT Başkanı İbrahim Kalın Irak’a gitti

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Irak’ta Erbil kentinde Mesut ve Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

CHP, İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. gününde Saraçhane’de

CHP, İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. gününde Saraçhane’de

Melih Gökçek’e kötü haber! Lüks ‘lojman davası’nı kaybetti, evi boşaltacak

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek, belediyeden kanuna aykırı şekilde satın aldığı Dikmen’deki ‘lüks lojman’ davasını kaybettiğini açıkladı. Gökçek, Yargıtay’ın bu kararı sonrası ikamet ettiği evden tahliye edileceğini de söyledi.

Ankara’da CHP’li gençlere polis müdahalesi

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü sebebiyle CHP Ankara Gençlik Kolları’nın yürüyüşüne polis müdahale etti.

Naci Görür’den Hakkari uyarısı! 6 Şubat depremini hatırlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak fay kolunun 7 büyüklüğünde deprem kapasitesinde olduğunu söyledi.

Fatih Altaylı cezaevinden Cumhur’un oy oranını açıkladı!

Gazeteci Fatih Altaylı Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı.