CHP’den, Bakan Bolat’a sert tepki: ‘Suskun kalarak üreticiyi ve ihracatçıyı sahipsiz bırakıyor’

CHP Milletvekili Türker Ateş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Türker Ateş, Meclis’te yaptığı açıklamada Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a tepki gösterdi. Ateş, Türkiye’nin ihracat pazarlarını kaybettiğini belirterek, faiz oranlarının yüksekliğine dikkat çekti. Ticaret Bakanı’nın sessiz kalarak üreticileri ve ihracatçıları sahipsiz bıraktığını söyledi.

Ateş, ihracat verilerine işaret ederek, “2024 yılında ihracatın milli gelire oranı yüzde 19’a düştü. Türkiye’nin üretim artışı, ihracattaki gelir artışıyla paralel gitmiyor. Döviz kurunun sabitlenmesinin bu durumun en büyük nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Faiz oranlarının yüksekliği ve Ticaret Bakanı’nın sessizliği üreticileri ve ihracatçıları olumsuz etkiliyor. Ekonomi politikalarının esnaf, sanayici ve ihracatçıları göz ardı ettiğini vurgulayan Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in faizleri zirveye çıkarırken Ticaret Bakanlığı’nın sadece izlediğini belirtti.

CHP Milletvekili Ateş, “Ülke, üretmeden büyüyemez ve ihracat olmadan zenginleşemez. Ancak, üreticilere ve ihracatçılara destek olmayan bir Ticaret Bakanlığı ile bu hedeflere ulaşmak mümkün değil” dedi.

Related Posts

Yardım adı altında Gazze’yi işgal planı

ABD ve İsrail’in anlaştığı öne sürülen yardım planı, Gazze’nin tam işgalini amaçlıyor. Yardımlar, 1,2 milyon kişiyle sınırlı tutulacak ve sadece güneyde kurulacak toplama kamplarında dağıtılacak. Kalanlar ölüme ya da zorunlu tehcire mahkum edilecek.

Pakistan ordusundan açıklama: Hindistan’dan atılan 5 füze Pencap’ı hedef aldı

Pakistan Ordusu, Hindistan’ın Pencap eyaletinden 6 balistik füze fırlattığını ve bunlardan 5’inin eyaletin Amritsar kentine isabet ettiğini belirtti. Pakistan hükümetinin X hesabındaki paylaşıma göre, Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR …

Erişim engelinin ardından… Ekrem İmamoğlu’ndan Van mitingine çağrı!

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, X hesabına erişim engeli getirilmesinin ardından Instagram hesabından CHP’nin 10 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceği mitinge çağrıda bulundu.

Devlet Bahçeli adını anmamıştı: MHP’den ‘Özgür Özel’ açıklaması

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıyla ilgili isim vermeden yaptığı açıklamaya yönelik eleştirilere cevap verdi.

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

Doğalgaz hattına yıldırım düştü, alevler iki gün boyunca sönmedi

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde doğal gaz boru hattına yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın, iki gün süren kontrollü müdahalenin ardından söndürüldü. Gaz akışında herhangi bir aksama yaşanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir