Çıkmaz yol

İktidarın Hukuk ve Demokrasi Dışı Baskısı Yeniden Seçimi Garanti Etmez

Ülkemizin siyasi tarihinde, iktidarın demokratik kurallara ve hukuka aykırı baskılarıyla tekrar seçim kazanması normal koşullarda mümkün değildir. Geçmişte halkın desteğini arkasına almayan iktidarlar, genellikle kısa süre içinde değişime uğramıştır.

Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve tutuklanmasıyla başlayan süreç, muhalefetin güçlendiğini göstermektedir. Halkın çoğunluğu, İmamoğlu’nun tutuklanmasının hukuki değil siyasi bir hareket olduğunu düşünmekte ve iktidarın seçimdeki rakiplerini saf dışı bırakmak amacıyla bu yolu seçtiğine inanmaktadır.

İktidarın uyguladığı baskı politikaları beklenen sonuçları vermemiştir. CHP’nin iç çekişmelere ve bölünmelere sürüklenmesi beklentisi boşa çıkmıştır. Tam aksine, CHP bu süreçten daha da güçlenerek çıkmıştır.

İktidarın hamlesi, CHP’yi birleştirmiş ve güçlendirmiştir. Partinin üye sayısı hızla artmaktadır. Sadece CHP üyeleri değil, iktidardan rahatsız olan farklı muhalif kesimler, gençler, kadınlar ve üniversite öğrencileri de tek vücut olarak bir araya gelmiştir.

Anketler, iktidara olan desteğin azaldığını göstermektedir. CHP ise demokrasi, laiklik, hukukun üstünlüğü ve anayasal haklara sahip çıkarak Atatürk’ün izinden gitmektedir.

CHP’nin seçtiği miting yerleri, önemli mesajlar içermektedir. Şişli ve Samsun’un seçilmesi, tarihi bir anlam taşımaktadır. CHP, Atatürk’ün yolunda ilerlemekte ve demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini yeniden tesis etmeyi hedeflemektedir.

CHP’nin güçlenen destekle etkili bir muhalefet yürüttüğü bir dönemde, iktidar demokrasi ve hukuku kısıtlamakla meşguldür. Anayasal haklarını kullanan gençler, gözaltına alınmakta ve hapis cezası talep edilmektedir. Bu uygulamalarla iktidarın başarılı olması mümkün değildir.

Demokratik hukuk devletlerinde yer almayan bu tür uygulamalar, çıkmaz bir yoldur.

Related Posts

6 Şubat depremleri: İsias Oteli davası 16 Temmuz’a ertelendi

6 Şubat depremlerinde yıkılan Adıyaman’daki Grand İsias Otel’e ilişkin kamu görevlileri davası 16 Temmuz’a ertelendi. Otelde 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Depremde cep telefonları neden kesildi? Bakan Uraloğlu: “Aramalarda 7 katı artış yaşandı”

Silivri’de meydana gelen depremin hemen ardından iletişim hatlarında sıkıntı yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldi. Uraloğlu, depremin ardından sesli görüşmelerde 7 kat artış yaşandığını, sıkıntının bu yüzden yaşandığını anlattı. Uraloğlu, “Benzer sıkıntıları yaşamamak için neler yapmamız gerektiğini masaya yatırdık.” dedi.

Özlem Gürses’in cezası belli oldu

Gazeteci Özlem Gürses “devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Gazze’deki Hristiyanlar, Papa’yı andı: “Her gece telefonla arardı”

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gazze’nin azınlıktaki Hristiyan nüfusu, bu haberi büyük üzüntüyle karşıladı. Bölgenin tek Katolik papazı, savaşın 18 ay önce başlamasından bu yana her gün Papa’dan telefon aldıklarını aktardı.

Cinsel saldırı suçlamlarına yenileri eklendi: ABD’li 2 asker savcılığa sevk edildi

Japonya’nın Okinawa eyaletinde görevli 2 ABD’li deniz piyadesi, cinsel saldırı suçlaması ile savcılığa sevk edildi.

Netanyahu İran’ı yine tehdit etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a yönelik saldırı tehdidini yineledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir