“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

Sağlık Bakanlığı e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’ni Güncelledi

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’ni yeni bir tasarımla güncellediğini duyurdu.

Bakanlık sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’nde yapılan değişikliklerle artık kişilerin kendi profillerindeki bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabildiği vurgulandı.

Mobil uygulamada artık e-Nabız profiline “biyometrik” yöntemlerle giriş yapma imkanı sunulduğu belirtildi. Parmak izi veya yüz tanıma gibi seçeneklerle giriş yapabilen kullanıcılar için kolaylık sağlandığı ifade edildi.

Yapılan paylaşımda şu bilgiler yer aldı:

“Yeni güncelleme ile ‘Reçetelerim’ menüsündeki ‘T.C. Kimlik Numarası’ ve ‘Reçete Numarası’ içeren karekodlar sayesinde eczaneden ilaç alma süreci kolaylaşıyor. Ayrıca, geçmişte randevu alınan hekimden herhangi bir ilave bilgi girişine gerek kalmadan tekrar randevu alınabiliyor. (Eğer hekimin cetveli uygun değilse, aranan kriterlere uygun randevu bulunamadığına dair uyarı çıkıyor.) e-Nabız’ın yeni tasarımına eklenen ‘Bizden Haberler’ bölümü üzerinden Bakanlığımızın faaliyetlerine ilişkin en güncel haberler takip edilebiliyor.” (AA)

Related Posts

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yaşla birlikte gelen tehlike! Bu 5 sinyal beyninizin yardım çığlığı olabilir

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.