“Gök Sarayı” için yeni görev: Çinli taykonotlar çölden fırlatıldı

Çin’in Uzay İstasyonu Tiengong için sekizinci taykonot ekibi görev için yola çıktı.

Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansı (CMSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, taykonotlar Çın Dong, Çın Congrui ve Vang Cie’yi taşıyan Şıncou-20 uzay mekiği, Long March 2F roketiyle Gobi Çölü’ndeki Ciuçüen Uydu Merkezi’nden fırlatıldı.

Şıncou-19 mekiğiyle 30 Ekim 2024’te istasyona gönderilen ve 6 aydır görev yapan taykonot ekibi tarafından görev devralacaklar.

Seferin komutanı olan 46 yaşındaki Çın Dong, daha önce Tiengong-2 uzay laboratuvarında 33 gün ve Tiengong uzay istasyonunda 6 ay görev yapmıştı.

Çın Congrui ve Vang Cie ise ilk kez insanlı uzay görevine katılıyorlar.

Çın’ın pilotluk deneyimi, Vang’ın ise mühendislik geçmişi bulunmaktadır.

Related Posts

Kapadokya’da ‘Bisiklet Festivali’ heyecanı

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya, farklı disiplinlerden bisiklet tutkunlarını 13-15 Haziran tarihlerinde konuk edecek.

Elektrikli otomobil pazarında rekor büyüme

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 20 milyonu aşacağı ve satılan tüm araçların yüzde 25’inden fazlasını oluşturacağı öngörülüyor.

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Zuckerberg’den Apple CEO’suna: “Üstüne gitmeyeceğim”

Bir etkinlikte konuşan Meta CEO’su Mark Zuckerberg, rakibi Apple’a taş atmayı ihmal etmedi.

Düzceli haltercilerden 4 madalya

Düzceli sporcular, Okul Sporları Halter Türkiye Şampiyonası’nda 3 altın ve 1 bronz madalya ile memleketlerine döndü.