Gülaylar’ın sahibi 24 saatte 3 kez ifade değiştirdi: AKP’li isimleri çıkardı, serbest kaldı…

İBB Operasyonunda Tutuklanan İş İnsanı Mehmet İlhan Gülay 3 Kez İfade Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yapılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanı Mehmet İlhan Gülay, 24 saat içinde üç kez ifade vererek dikkat çekti. Gülay, son ifadesinde AKP’li isimlerden geri adım atarak İBB’yi suçladı ve serbest bırakıldı.

Gülaylar Altın, Nişantaşı City’s ve Meydan AVM gibi birçok prestijli markanın sahibi olan Mehmet İlhan Gülay, 6 Mayıs’ta tutuklanmıştı. 24 saat içinde üçüncü kez savcılık karşısına çıkan Gülay’ın ifadelerindeki değişiklikler dikkat çekiciydi.

AKP’li İsimler Geri Çekildi, Yeni İsim Eklendi

Gülay’ın ilk ifadesinde Ataşehir’deki bir imar alanıyla ilgili olarak Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti İBB Grup Başkanvekili Adnan Zeki Bostan ve Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit’in isimleri geçiyordu. Ancak son ifadesinde bu isimlere yer verilmedi.

Önceki ifadesinde Adnan Zeki Bostan için “Bu şahısların Ekrem İmamoğlu suç örgütü ile bir arada olmaları mümkün değildir” ifadesini kullanan Gülay, son ifadesinde bu isimlere hiçbir şekilde atıfta bulunmadı.

Aynı şekilde, Tevfik Göksu’ya ilişkin açıklamaları da son ifadesinde yer almadı. Gülay, son ifadesinde görüşmesini anlattığı sırada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Buğra Gökçe ismini yeni ekledi.

Gülay, Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi anlatırken İmamoğlu’nun kendisini Buğra Gökçe’ye yönlendirdiğini ifade etti. Bu iddia, önceki ifadelerinde yer almamıştı ve dikkat çekiciydi.

“İBB Beni Mağdur Etti”

Mehmet İlhan Gülay, son ifadesinde İBB’nin kendisini mağdur ettiğini söyleyerek çarpıcı bir savunma yaptı. Gülay, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İfadesinde, İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Kentsel Yenileme Komisyonu’nun aldığı kararın kendisini mağdur ettiğini belirten Gülay, yaşadığı haksızlığı kamuoyuna duyurdu.

İmar Planı AKP’li Oylarla Geçmişti

Gülay’ın avukatı Yaşar Yetiş’e göre, söz konusu taşınmaz AK Partili belediye döneminde alınmıştı. Avukat Yetiş, plan değişikliğinin aslında müvekkili aleyhine sonuçlandığını savunarak iddialara karşı çıktı.

Avukat, plan değişikliği işleminin AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla İBB Meclisi’nde geçtiğini ve rüşvet iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Ayrıca plan notunda müvekkilin haklarının sınırlı olduğunu vurguladı.

Sonuç: İfade Trafiği Soru İşaretleri Doğurdu

Mehmet İlhan Gülay’ın üç ayrı ifade süreci ve ifadelerde yer alan değişiklikler kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu. Soruşturmanın ilerleyen günlerinde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Related Posts

Türkiye o tarihten itibaren kavrulacak!

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da yağmurlu havaların gideceğini ve yurt genelinde sıcak havaların etkili olacağı tarihi açıkladı.

1 milyon Filistinli nereye göç edecek? ABD Trablus Büyükelçiliği yanıtladı

ABD’nin Trablus Büyükelçiliği, NBC News tarafından ortaya atılan “Trump yönetiminin yaklaşık 1 milyon Filistinliyi Libya’ya yerleştirme planı üzerinde çalıştığı” yönündeki iddiaları yalanladı. Büyükelçilik, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı …

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CAATSA ve F-35 açıklaması: Çok daha süratli aşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılmak için Arnavutluk’a ziyaret gerçekleştirdi. Zirve dönüşü, uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, CAATSA ve F-35 sürecine değindi. Erdoğan, “ABD Başkanı Donald Trump ile ve ABD Büyükelçisi Tom Barrack’ı kabulümüzde kendisiyle bunları görüştük. CAATSA sürecini de çok daha süratli aşacağız. Savunma sanayiinden ekonomik ilişkilere, bölgesel güvenlikten küresel sorunlara kadar Amerika Birleşik Devletleri ile ortak çıkarlarımız var. Bölgemizde ve dünyada istikrarın tesisi için Türkiye-ABD ortaklığı hayati öneme sahip” dedi.

Nisan ayında 9 ilde yağış rekoru

Nisan ayı yağışları, Türkiye’de bazı bölgeler ve illerde rekor düzeyde artış gösterdi. Ege Bölgesi’nde son 22, Akdeniz Bölgesi’nde son 14 yılın en yüksek yağışı ölçüldü.

AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘Terörsüz Türkiye’ açıklaması: Silahların bırakıldığı sahada görülmeli, MİT ilgili mekanizmaları kuracak

Sürecin sabotaja açık olduğunu söyleyen Çelik, “Bu mesele siyasi sabotaja açık bir mesele. Bir tanesi dille ilgili”  dedi

Tepkiler peş peşe gelmişti… Tuncer Bakırhan’dan yeni ‘korucu’ açıklaması: ‘Emin olun bir kastım yok’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, güvenlik korucularıyla ilgili sözlerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakırhan, “Yanlış ifade edilmiş olabilir, emin olun bir kastım yok” dedi.