Meğer telefonu uyurken uçak moduna almak düşündüğünüzden daha fazlasını yapıyormuş

Gece Telefonu Uçak Moduna Almak Uykunuza İyi Gelebilir!

Çoğu kişi uyurken telefonunu yanında ayırmaz ama bir yandan da bunun zararını sorgular. Eğer siz de ‘Acaba zararlı mı?’ diye düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Son yıllarda birçok kişinin uyguladığı yöntemlerden biri, gece yatarken telefonunu uçak moduna alarak elektromanyetik dalgalardan korunmaya çalışması. Peki bu gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece dijital bir alışkanlık mı?

Uçak modu, cihazınızın hücresel veri, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS bağlantılarını kapattığı için arka planda çalışan birçok uygulama devre dışı kalır. Bu da gece boyunca daha az pil harcanmasını sağlar.

Uçak modundayken telefonunuza bildirim gelmez. Yani gece boyunca sosyal medyadan, mailden veya mesajlardan rahatsız edilmezsiniz. Kaliteli ve kesintisiz uyku isteyenler için bu ciddi bir avantaj.

ELEKTROMANYETİK DALGALAR AZALIR MI?

Uzmanlara göre, telefon aktif haldeyken düşük seviyede de olsa sürekli elektromanyetik sinyal yayar. Uçak modu açık olduğunda bu sinyaller kesildiği için özellikle başucunda şarjda duran telefonların potansiyel etkisi azalır. Bazı araştırmalar, uzun vadeli maruziyetin biyolojik etkileri olabileceğini söylese de bu konuda kesin bir bilimsel bir fikir birliği henüz yok fakat önlem almak isteyenler için uçak modu, risksiz bir çözüm.

Aynı zamanda telefonun uçak moduna alınması, sadece teknolojik değil, zihinsel bir kopuş anlamına da gelebilir. ‘Artık çevrimdışıyım’ hissi, uyku öncesi stresi azaltabilir.

KAPATMAK MI DAHA İYİ UÇAK MODUNA ALMAK MI?

Cihazı tamamen kapatmak sinyalleri de pili de tamamen sıfırlar ancak çoğu kişi alarm kurmak ya da acil aramalar için telefonu açık bırakmak istiyor. Bu durumda uçak modu daha dengeli bir çözüm sunuyor.

Related Posts

Amazon’un uydu internet projesi Kuiper, Starlink’in çok gerisinde

Amazon’un Starlink rakibi olarak lanse ettiği uydu internet hizmeti Project Kuiper, ciddi üretim ve takvim sorunları nedeniyle planlanan ilerlemenin gerisinde kaldı. Bloomberg’in yaptığı kapsamlı araştırmaya göre, dev teknoloji şirketi Kuiper …

DeepSeek krizi büyüyor: Kullanıcı komutlarını da sızdırmış

Güney Kore, Çin merkezli yapay zeka modeli DeepSeek’in sızdırdığı veriler arasında kullanıcı komutlarının da bulunduğunu açıkladı.

Kompakt ama güçlü: OnePlus 13T resmen tanıtıldı

OnePlus 13T, 8,15 mm kalınlığında 6.32 inç akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. Tamamen düz AMOLED ekran, 120 Hz yenileme hızı, 1600 nit maksimum parlaklık sağlıyor ve Oppo’nun Crystal Shield Glass’ı ile korunuyor. Ekran içi optik parmak izi …

Nintendo Switch 2 ön siparişe açıldı: İşte fiyatı!

Bilindiği üzere Nintendo Switch 2‘nin ilk etapta 9 Nisan’da ön siparişe açılması bekleniyordu. Ancak ABD’nin küresel ticaret kısıtlamaları nedeniyle bu tarih 24 Nisan’a ertelendi. Bugün itibariyle bekleyiş sona erdi ve konsol yurt dışında resmen ön …

Google Pixel 9a’nın ekran ve kamera puanı belli oldu!

Google’ın geçtiğimiz ay kullanıcıların beğenisine sunduğu Pixel 9a modelinin DxOMark puanları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Son gelişmeler, akıllı telefonun kamera ve ekran puanını gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar! Google Pixel 9a ekran ve …

“Gök Sarayı” için yeni görev: Çinli taykonotlar çölden fırlatıldı

Çinli taykonotları taşıyan Şıncou-20 uzay mekiği, Long March 2F roketiyle Gobi Çölü’ndeki Ciuçüen Uydu Merkezi’nden fırlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir