Türkiye İşçi Partisi 1 Mayıs’a Hazırlanıyor

TİP Bilecik İl Örgütü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamalarına Davet Ediyor

Gökay ŞİMŞEK

(BİLECİK) – Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bilecik İl Örgütü, vatandaşları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmaya davet etti. TİP Bilecik İl Başkan Yardımcısı Dereli, “Türkiye İşçi Partisi, 19 Mart darbe girişiminin ilk anından itibaren sürdürdüğü mücadelesini aynı kararlılıkla devam ettirecek; üniversitelerden, sokaklardan yükselen gençliğin sesinin tarlalarda, şantiyelerde yankılanması ve milyonlarca emekçinin sesi ile buluşması için var gücüyle 1 Mayıs’a hazırlanmaktadır” dedi.

“İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs’a coşkuyla ve kararlılıkla hazırlanıyoruz. Ülkemizde işçi sınıfının kurtuluş mücadelesi her zaman bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesiyle, emekçi halkın adalet, özgürlük ve barış özlemiyle iç içe olmuştur. 2025 yılının 1 Mayıs’ında da mücadele budur.

Saray rejiminin halkın iradesine yönelik darbe girişimi, aynı zamanda işçi sınıfının daha fazla köleleştirilmesi, emekçilerin vahşice sömürülmesi, halkımızın yoksulluğun pençesine sürüklenmesi için egemenlerin sürdürdüğü saldırının bir başka veçhesidir. Emeğe yönelik saldırılar, demokrasinin ve halk iradesinin gasp edilmesiyle el ele yürümektedir. 19 Mart itibariyle emeğe ve halk iradesine yönelik saldırı yeni bir evreye girmiştir. Saray rejimi yargıyı sopa olarak kullanarak, hukuksuzluğu pervasızca dayatarak, keyfiliği utanmazca sergileyerek iktidarını kalıcılaştırmak istiyor. Ülkemizin tepesine çöreklenmiş bir suç örgütü, koltuklarında ve saraylarında keyif sürmek için ülkemizin bütün değerlerini ayaklar altına alıp halkımızı köleliğe mahkum etmeye çalışıyor. Gençlerin iradesiyle silkinip ayaklanan halk, bu saltanat sevdalılarına dur demiştir.

Türkiye İşçi Partisi, 19 Mart darbe girişiminin ilk anından itibaren sürdürdüğü mücadelesini aynı kararlılıkla devam ettirecek; üniversitelerden, sokaklardan, meydanlardan yükselen gençliğin sesinin fabrikalarda, tarlalarda, atölyelerde, şantiyelerde ve ofislerde yankılanması ve milyonlarca emekçinin sesi ile buluşması için var gücüyle 1 Mayıs’a hazırlanmaktadır. Saraya, patronlara, zorbalara karşı alnımızın teriyle ve haysiyetimizle ayağa kalkacağız. Emeğimiz ve alın terimiz olmadan elde ettikleri özgürlüğümüz ve geleceğimiz olacak. 1 Mayıs’ta alanları dolduracağız. Bizden çaldıklarının hepsini geri alacağız. Ülkemizi haramilerin saltanatından kurtaracağız. Çünkü kurtuluş bizim ellerimizde!

Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

Türkiye o tarihten itibaren kavrulacak!

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da yağmurlu havaların gideceğini ve yurt genelinde sıcak havaların etkili olacağı tarihi açıkladı.

1 milyon Filistinli nereye göç edecek? ABD Trablus Büyükelçiliği yanıtladı

ABD’nin Trablus Büyükelçiliği, NBC News tarafından ortaya atılan “Trump yönetiminin yaklaşık 1 milyon Filistinliyi Libya’ya yerleştirme planı üzerinde çalıştığı” yönündeki iddiaları yalanladı. Büyükelçilik, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı …

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CAATSA ve F-35 açıklaması: Çok daha süratli aşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılmak için Arnavutluk’a ziyaret gerçekleştirdi. Zirve dönüşü, uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, CAATSA ve F-35 sürecine değindi. Erdoğan, “ABD Başkanı Donald Trump ile ve ABD Büyükelçisi Tom Barrack’ı kabulümüzde kendisiyle bunları görüştük. CAATSA sürecini de çok daha süratli aşacağız. Savunma sanayiinden ekonomik ilişkilere, bölgesel güvenlikten küresel sorunlara kadar Amerika Birleşik Devletleri ile ortak çıkarlarımız var. Bölgemizde ve dünyada istikrarın tesisi için Türkiye-ABD ortaklığı hayati öneme sahip” dedi.

Nisan ayında 9 ilde yağış rekoru

Nisan ayı yağışları, Türkiye’de bazı bölgeler ve illerde rekor düzeyde artış gösterdi. Ege Bölgesi’nde son 22, Akdeniz Bölgesi’nde son 14 yılın en yüksek yağışı ölçüldü.

AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘Terörsüz Türkiye’ açıklaması: Silahların bırakıldığı sahada görülmeli, MİT ilgili mekanizmaları kuracak

Sürecin sabotaja açık olduğunu söyleyen Çelik, “Bu mesele siyasi sabotaja açık bir mesele. Bir tanesi dille ilgili”  dedi

Tepkiler peş peşe gelmişti… Tuncer Bakırhan’dan yeni ‘korucu’ açıklaması: ‘Emin olun bir kastım yok’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, güvenlik korucularıyla ilgili sözlerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakırhan, “Yanlış ifade edilmiş olabilir, emin olun bir kastım yok” dedi.