Vergi Müfettişleri Derneği’nden TBMM’ye çağrı: Haklı talebimizden taviz vermeyeceğiz!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 199 sıra numaralı kanun teklifine yönelik çeşitli meslek grupları ve sendika temsilcilerinden gelen eleştiriler, Vergi Müfettişleri Derneği’nin tepkisine yol açtı. Dernek, yapılan açıklamada, denetim elemanları ve kariyer uzmanlarına yönelik olası maaş artışlarının engellenmeye çalışılmasının kamu yararına hiçbir katkı sağlamayacağını belirtti.

“YAPTIĞIMIZ İŞİN CİDDİYETİ ORTADADIR”

Vergi Müfettişleri Derneği, yaptığı kamuoyu açıklamasında, merkezi denetim elemanlarının kamudaki kritik rollerine dikkat çekerek, “Yaptığımız işin ciddiyeti ve mali sorumluluklarımız ortadadır. Ancak hak ettiğimiz ücret düzenlemelerinin sürekli ertelenmesi, çalışma motivasyonumuzu olumsuz etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

“BU DURUM KAMU DENETİMİ DE ZAYIFLATMAKTADIR”

Açıklamada, TBMM’de görüşülen düzenlemenin gerçeklerden uzak itirazlar nedeniyle defalarca geri çekilme girişiminde bulunulduğu belirtilerek, “Bu durum sadece bizleri değil, kamu denetiminin etkinliğini de zayıflatmaktadır” denildi.

Vergi Müfettişleri, devlet gelirlerinin korunması için kritik görevler üstlendiklerini hatırlatarak, çalışma barışını zedeleyen maaş dengesizliğinin giderilmesini talep etti. Açıklamada, “Siyasi karar alıcıların, denetim elemanlarının devlete sağladığı katkıyı göz ardı etmemesi gerekiyor. Taleplerimizin karşılanmaması, personel üzerinde ciddi motivasyon ve güven kaybına yol açacaktır” ifadelerine yer verildi.

Dernek, taleplerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, yasa teklifinin gerçek dışı gerekçelerle geri çekilmemesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Related Posts

Malatya-Tacikistan İhracatında Düşüş

MTSO, Tacikistan’a ihracatta %70’lik düşüş yaşandığını ve Büyükelçi’den destek beklediklerini açıkladı.

Yapay zeka içeriğe ‘para’ yok

YouTube, 15 Temmuz 2025’ten itibaren yürürlüğe girecek yeni kurallarla, gerçek insan sesi içermeyen ve özgün olmayan içeriklerin para kazanmasını engelleyecek. 

TESK Genel Başkanı Palandöken: Dünyada böyle bir ticaret şekli yok

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Biz, ekmek parası kazanmaya mücadele ettiğimiz yerde devletin üzerimizdeki yükleri paylaşmasını istiyoruz.” dedi.

NVIDIA hissesi tarihte bir ilke imza atarak rekor seviyeye yükseldi

Hisse, Microsoft ve Apple gibi dünya devlerini geride bırakmayı başardı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Altın yatırımcıları aman dikkat: İslam Memiş yeni tarihi işaret etti

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son düşüşlerin yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle gram altındaki geri çekilmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıların bu seviyeleri kaçırmaması …