Gülaylar’ın sahibi 24 saatte 3 kez ifade değiştirdi: AKP’li isimleri çıkardı, serbest kaldı…

İBB Operasyonunda Tutuklanan İş İnsanı Mehmet İlhan Gülay 3 Kez İfade Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yapılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanı Mehmet İlhan Gülay, 24 saat içinde üç kez ifade vererek dikkat çekti. Gülay, son ifadesinde AKP’li isimlerden geri adım atarak İBB’yi suçladı ve serbest bırakıldı.

Gülaylar Altın, Nişantaşı City’s ve Meydan AVM gibi birçok prestijli markanın sahibi olan Mehmet İlhan Gülay, 6 Mayıs’ta tutuklanmıştı. 24 saat içinde üçüncü kez savcılık karşısına çıkan Gülay’ın ifadelerindeki değişiklikler dikkat çekiciydi.

AKP’li İsimler Geri Çekildi, Yeni İsim Eklendi

Gülay’ın ilk ifadesinde Ataşehir’deki bir imar alanıyla ilgili olarak Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti İBB Grup Başkanvekili Adnan Zeki Bostan ve Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit’in isimleri geçiyordu. Ancak son ifadesinde bu isimlere yer verilmedi.

Önceki ifadesinde Adnan Zeki Bostan için “Bu şahısların Ekrem İmamoğlu suç örgütü ile bir arada olmaları mümkün değildir” ifadesini kullanan Gülay, son ifadesinde bu isimlere hiçbir şekilde atıfta bulunmadı.

Aynı şekilde, Tevfik Göksu’ya ilişkin açıklamaları da son ifadesinde yer almadı. Gülay, son ifadesinde görüşmesini anlattığı sırada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Buğra Gökçe ismini yeni ekledi.

Gülay, Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi anlatırken İmamoğlu’nun kendisini Buğra Gökçe’ye yönlendirdiğini ifade etti. Bu iddia, önceki ifadelerinde yer almamıştı ve dikkat çekiciydi.

“İBB Beni Mağdur Etti”

Mehmet İlhan Gülay, son ifadesinde İBB’nin kendisini mağdur ettiğini söyleyerek çarpıcı bir savunma yaptı. Gülay, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İfadesinde, İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Kentsel Yenileme Komisyonu’nun aldığı kararın kendisini mağdur ettiğini belirten Gülay, yaşadığı haksızlığı kamuoyuna duyurdu.

İmar Planı AKP’li Oylarla Geçmişti

Gülay’ın avukatı Yaşar Yetiş’e göre, söz konusu taşınmaz AK Partili belediye döneminde alınmıştı. Avukat Yetiş, plan değişikliğinin aslında müvekkili aleyhine sonuçlandığını savunarak iddialara karşı çıktı.

Avukat, plan değişikliği işleminin AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla İBB Meclisi’nde geçtiğini ve rüşvet iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Ayrıca plan notunda müvekkilin haklarının sınırlı olduğunu vurguladı.

Sonuç: İfade Trafiği Soru İşaretleri Doğurdu

Mehmet İlhan Gülay’ın üç ayrı ifade süreci ve ifadelerde yer alan değişiklikler kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu. Soruşturmanın ilerleyen günlerinde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Related Posts

Yardım adı altında Gazze’yi işgal planı

ABD ve İsrail’in anlaştığı öne sürülen yardım planı, Gazze’nin tam işgalini amaçlıyor. Yardımlar, 1,2 milyon kişiyle sınırlı tutulacak ve sadece güneyde kurulacak toplama kamplarında dağıtılacak. Kalanlar ölüme ya da zorunlu tehcire mahkum edilecek.

Pakistan ordusundan açıklama: Hindistan’dan atılan 5 füze Pencap’ı hedef aldı

Pakistan Ordusu, Hindistan’ın Pencap eyaletinden 6 balistik füze fırlattığını ve bunlardan 5’inin eyaletin Amritsar kentine isabet ettiğini belirtti. Pakistan hükümetinin X hesabındaki paylaşıma göre, Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR …

Erişim engelinin ardından… Ekrem İmamoğlu’ndan Van mitingine çağrı!

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, X hesabına erişim engeli getirilmesinin ardından Instagram hesabından CHP’nin 10 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceği mitinge çağrıda bulundu.

Devlet Bahçeli adını anmamıştı: MHP’den ‘Özgür Özel’ açıklaması

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıyla ilgili isim vermeden yaptığı açıklamaya yönelik eleştirilere cevap verdi.

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

Doğalgaz hattına yıldırım düştü, alevler iki gün boyunca sönmedi

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde doğal gaz boru hattına yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın, iki gün süren kontrollü müdahalenin ardından söndürüldü. Gaz akışında herhangi bir aksama yaşanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir