14 Mart 2025

Zafer Partisi’nden PKK lideri Öcalan’a yanıt: ‘Süreci baltalayacağız’

İmralı heyetinin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın açıklamalarını kamuoyuna paylaşmasının ardından Zafer Partisi'nden tepki geldi. Partiden yapılan açıklamada, "Süreci baltalayacağız" ifadelerine yer verildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesajı tepki çekti

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sözleri, kamuoyunda yankı uyandırdı. Öcalan, PKK’nin anlam yoksunluğuna ve aşırı tekrara yol açtığını belirterek örgütün feshini gerektiğini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanvekili Ali Şehirlioğlu, bu açıklamaya sert tepki gösterdi. Şehirlioğlu, “Biz İmralı demiyoruz. Eli kanlı bebek katili terörist ile yapılan görüşmeyi İmralı diyerek kamufle edemeyiz. Biz teröriste terörist deriz, sayın ya da beyefendi bizim lugatımızda yoktur” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

  • “Büyük Türk Milleti, düşman gruplarla müzakere etmeyen, barışmayan ve milli benliğine göz dikenlerle mücadele eden bir millettir.”
  • “Bugün de Türk Milleti, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkacaktır.”
  • “Zafer Partisi olarak, adı ‘Çözüm’ olan bu ihanet sürecine son vereceğiz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

Kaynak: Zafer Partisi Twitter Hesabı